Alexandru Șarga – cel mai cunoscut lăutar de pe străzile din Baia Mare

Alexandru Șarga este unul din cei mai cunoscuți lăutari de pe străzile din Baia Mare. Are 64 ani, e văduv și nu vrea să fie o povară pentru copiii și nepoții săi. Așa că încearcă să-și câștige existența cântând la vioară pentru băimăreni.

Alexandru Șarga este unul din cei mai cunoscuți lăutari de pe străzile din Baia Mare. În perioada nunților, cântă în fața Casei de Căsătorii din Baia Mare, în perioada balurilor de absolvire îl poți vedea în fața Casei de Cultură, iar în week-end îl găsești în Parcul Municipal.

A crescut într-o familie modestă de care își amintește cu drag. Părinții săi nu au avut multă școală, dar au încercat să-și educe copiii cum au știut mai bine. I-au învățat să fie corecți, respectuoși și să muncească pentru pâinea de toate zilele.

Alexandru nu are studii muzicale, dar poate reproduce aproximativ orice melodie pe care o aude. Cântă la vioară și chitară de la 7 ani. A învățat de la tatăl său. De-a lungul timpului a colindat lumea în lung și-n lat. A cântat în Italia, Spania, Germania. Acum are 64 ani și cântă prin Baia Mare.

Alexandru e văduv. Are copii și nepoți, îi ajută cu ce poate și nu vrea să le fie o povară. Așa că încearcă să-și câștige existența cântând pentru trecătorii din Baia Mare. Are credință în Dumnezeu și acest lucru îl ajută să treacă peste toate greutățile vieții.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here